Pokerbonus – Så fixar du mer att spela för

 

Pokerbonus gör det lite roligare att spela poker. I denna artikel beskriver jag vilka bonusar du kan få på pokersajterna. Du får också veta vad insättningsbonus, rackback och reloadbonus är plus några andra nyttigt tips kring bonus och gratisspel.

Om du ska börja spela onlinepoker så kommer du garanterat att stöta på ordet pokerbonus. När du registrerar dig på en pokersida på Internet och gör dig första insättning så kommer du förmodligen att få en bonus. Denna bonus brukar kallas för insättningsbonus och kan egentligen vara hur hög som helst. Vanligt är att man får lika så mycket i bonus, eller dubbelt så mycket, som den summan som man själv sätter in. Men man får aldrig ut bonuspengarna direkt utan för att få ut dem så måste man oftast först spela ihop ett visst antal poäng. Poängen får man genom att spela onlinepoker och delta i pokerturneringar. Då får man ett antal poäng för varje giv som man spelar, eller för varje turnering som man är med i. När man har nått det antal poäng som pokersidan kräver så är det fritt fram att plocka ut bonusen och spela för den, eller att överföra den till sitt eget bankkonto om man vill det istället.

Insättningsbonusen vänder sig förstås till helt nya kunder, kunder som inte tidigare är registrerad just på den pokersidan. Man kan se det som ett slags erbjudande som pokerföretagen har för att värva nya kunder. En hög insättningsbonus skvallrar ofta om att det finns stora pengar att tjäna på just den pokersidan. Det finns speciella sidor på nätet som listar pokersidor och rangordnar de som ger den högsta bonusen. Dock måste man tänka på att pokersidorna ofta kör någon typ av kampanjer och erbjudanden, och rankingsidorna hinner inte alltid hålla koll på dessa, så därför är ibland rankingsidornas uppgifter inaktuella. En insättningsbonus vänder sig alltså till nya spelare, men även erfarna spelare kan förstås dra nytta av en insättningsbonus. Det kan vara spelare som kanske har spelat mycket poker online tidigare, men då har spelat på andra sidor på nätet. En hög insättningsbonus kan då locka dem till att byta pokersida för att spela hos ett annat pokerbolag istället.

Förutom registrerings- eller insättningsbonusar så finns det andra typer av bonusar. Ett exempel är reloadbonus, vilket innebär att man får en bonus när man fyller på sitt konto. Det är alltså inte en insättningsbonus, för man får den inte första gången som man gör en insättning på den aktuella pokersidan. Dessa bonusar är till för att måna om de befintliga kunderna och för att se till så man inte slutar spela på sidan efter att man har fått sin insättnngsbonus. Reloadkampanjerna brukar annonseras genom nyhetsbrev eller som reklam på pokersidan. Även för påfyllningsbonus brukar det krävas att man spelar ihop en viss poängsumma innan man kan hämta ut sina bonuspengar.

Man bör också känna till att det finns något som heter rakeback. Det är nämligen så att varje gång man spelar onlinepoker så tar spelbolaget ut en avgift, oftast en viss procent per giv. Avgiften kallas för rake och om man spelar mycket poker online så kan avgiften bli ganska hög. Därför finns det ett system som kallas för rakeback. Det innebär att man får tillbaka en del av de pengar som man har betalat in i avgifter. Dessa pengar brukar sättas in på ens konto automatiskt en gång i månaden. De vanligaste summorna på en rakeback brukar vara 25-35 procent. Ibland kör pokerföretagen också tidsbegränsade erbjudanden då de lockar med till exempel dubbel rakeback.

Ju mer onlinepoker man spelar, desto högre rake betalar man. Men desto mer får man också tillbaka i rakeback. Anledningen till att pokerföretagen erbjuder rakeback är förstås att de vill att man ska återkomma som kund och att man ska spela mycket. Spelföretagen konkurrerar genom sina bonusar och sin rakeback. Ju bättre spelarvillkor, desto fler spelare ansluter sig till sidan. När man ska börja med onlinepoker och välja vilken sida man ska registrera sig på är det viktigt att kolla upp vilken avgift, rake, sidan tar ut när man spelar och hur mycket bonus man får tillbaka. Det gäller förstås framförallt ifall man tänkt spela ofta och mycket. När man har spelat ett tag och kanske man tycker att man har en dålig rakeback. Men då kan man alltid byta till ett annat pokerrum på nätet eller registrera sig på till. De flesta pokerrum har bra kampanjer och erbjudanden till nya spelare, både när det gäller rakeback och bonus.